Skoči na glavno vsebino

Simbioza giba 2017

V sklopu nacionalnega projekta Simbioza giba, smo tudi v vrtcu Jožefe Maslo Ilirska Bistrica pripravili več gibalnih dejavnosti za otroke in starejše. V projektu smo sodelovale skupine Srnice, Levčki, Mravljice in Želve.

Najmlajši otroci iz skupine Srnice, so medse povabili stare starše in z njimi dvakrat v tednu telovadili. Otroci iz skupine Levčki, Mravljice in Želve smo v vrtec povabili naše upokojene sodelavke, ki so se z nami odpravile na planinski izlet do slapa Sušec. Veselih obrazov in prešerne volje smo »odmaširali« v spremstvu upokojenk in tako narisali nasmehe na obraze marsikaterih mimoidočih in seveda tudi nas samih.

V sredo smo na planinski izlet povabili stare starše. Kolona izletnikov se je vila skozi celo mesto vse do Hriba Svobode. Tam smo skupaj s starimi starši pomalicali, se poigrali in se skozi Kindlerjev park vrnili v vrtec.

Skupina Želve se je v sklopu projekta odpravila do Doma starejših občanov, kjer smo skupaj s tamkajšnjimi varovanci telovadili, se igrali štafetne igre in skupaj zapeli par pesmi. Teden medgeneracijskega druženja je minil zelo hitro. Skupaj s starimi starši in varovanci doma smo sklenili, da bomo druženja te vrste ponovili še večkrat.

                                    

Dostopnost