Skoči na glavno vsebino

Svetovni dan čebel v našem vrtcu

Na povabilo čebelarskega društva Antona Žnideršiča, smo v našem vrtcu na svetovni dan čebel ustvarjali čebelarsko pravljico.

Otroci iz skupin Levčki, Sovice, Krtki, Mravljice, Veveričke, Ovčke in Muce so na ta dan okolico vrtca porisali z različnimi čebeljimi motivi. Poleg tega, so v skupinah čebelam posvetili več časa.  Razvijali so se takšni in drugačni projekti, nastajali so različni izdelki, sladkalo se je z medenimi lizikami.

Otroci iz skupine Ovčke so po celi dolžini pločnika, ki obkroža naš vrtec narisali čisto pravi slikopis – zgodbo Čebelica Taja si zlomi krilo ( https://www.youtube.com/watch?v=HoLWDDy08hQ ).

Čebelica Taja je s prijateljicami živela v gradu. Na rožicah so nabirale nektar. Zašla je v gozd in padla v luknjo. Rešil jo je krt. S polomljenim krilom je obležala na vrhu krtine. Krilo ji je povil čebelar s povojem. Mimo je prišel medved in prestrašeno zbežal. Čebelica je zletela k prijateljicam v čebelnjak in tam so se sončile do sončnega zahoda. Živeli so srečno do konca svojih dni.

Hvala vam čebele za vaš trud in vsem čebelarjem, ki zanje lepo skrbijo, kličemo Naj medi!

Dostopnost