Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO

Spoštovani starši in druge osebe, starejše od 15 let, ki vstopate v vrtec,

Vlada republike Slovenije je dne, 20. 8. 2021 sprejela Odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu (UL RS št.132/21) , v katerem je zapisano, da morajo vse druge osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno – izobraževalnih zavodov in so starejše od 15 let, izpolnjevati pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT). Odlok je začel veljati 23. avgusta in velja do 29. avgusta 2021.

S 24. 8. 2021 stopi v veljavo Odlok o dopolnitvi Odloka o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu (UL RS št.133/21), kjer je zapisano, da za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, v 1., 2. ali 3. razred osnovne šole, v osnovno šolo s prilagojenim programom ali v zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, izjemoma ne velja pogoj cepljenosti, prebolevnosti ali testiranja.

Obvezno pa je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok in ohranjanje varnostne razdalje.

Za vse druge prihode staršev v vrtec ali šolo (npr. ob uvajanju otroka – novinca v vrtec, na pogovorne urice in roditeljske sestanke) pa velja vselej tudi pogoj PCT.

Hvala za razumevanje in hvala, ker upoštevate PCT pogoj.

Vodstvo vrtca

Dostopnost