Skoči na glavno vsebino

GOZD – MOJA IGRALNICA

V skupini Lisičke smo v mesecu septembru redno obiskovali bližnji gozdiček. Naravo smo zaznavali z vsemi čutili, jo opazovali, raziskovali, poslušali in uživali v gibanju na svežem zraku. V gozdičku smo raziskovali gozdna tla s povečevalnimi stekli, tipali naravni material, spoznavali in objemali drevesa, razvrščali gozdne plodove po barvi, opazovali drevesa z ogledalci in izdelali gozdno sliko iz storžev, listja in vejic. Ker nam je gozd tako pri srcu smo ga pričarali tudi v igralnici, kjer smo si oblikovali naravoslovni kotiček z naravnim materialom, ki smo ga uporabljali za igro. Preko likovnega ustvarjanja smo naravne materiale uporabljali za ustvarjalnost otrok. Tako je nastala gozdna umetnija, drevo in ježki iz borovih iglic.

Iz naravnih materialov smo si postavili čutno pot, ki je bila sestavljena iz storžev, smrečja, maha, lesenih odsekov, kamenja in kostanja. Pot smo premagovali z bosimi nogami in ob tem  doživljali nove, različne občutke. Otroci so spoznali grob, mehak, puhast, zbadljiv in hrapav naravni material.

Tematski sklop smo zaključili s planinskim izletom do bližnjega izvira Sušca, kjer smo opazovali in poslušali šumenje vode.

Dostopnost