Skoči na glavno vsebino

10 LET OBOGATITVENE DEJAVNOSTI LJUDSKI PLESI

Prišel je čas, ki smo ga vsi tako nestrpno čakali. Čas, ko se lahko ponovno družimo, priredimo kakšen nastop in povabimo starše, stare starše ter druge obiskovalce, da ob njem uživajo.

V torek, 30. 5. 2023 smo v mali dvorani Doma na Vidmu izvedli prireditev ob deset letnici obogatitvene dejavnosti Ljudski plesi.

Obiskovalce je najprej nagovorila ravnateljica vrtca Ingrid Fatur. Nato so se občinstvu predstavili otroci, ki so obiskovali obogatitveno dejavnost Ljudski plesi. Otroško razigrani in žarečih oči so odplesali in odpeli tri sklope ljudskih plesov in sicer, Jaz pa grem na zeleno travco, Majhna sem bila ter Kruh. Na harmoniko jih je spremljal učenec glasbene šole Ilirska Bistrica Matija Primc.

Predstavili so se tudi otroci, ki obiskujejo pevski zbor Račke. Pod mentorstvom Lare Grbec so zapeli tri ljudske pesmi: Jaz bi rad cigajnar bil, Jaz sem muzikant in Marko skače. Na kitaro jih je spremljala Ana Dekleva Čotar.

Na prireditvi je nastopila tudi učenka glasbene šole Ilirska Bistrica Klara Stopar. Predstavila se je z ljudsko skladbo Sto ledi v priredbi Zorana Lupinca, pod mentorstvom učitelja Manuela Šavrona.

Občinstvo nas je nagradilo z močnim in iskrenim aplavzom.

Želimo si, da bi ta prireditev ostala vsem v srcu, kot košček lepih spominov na predšolsko obdobje.

Dostopnost