Skoči na glavno vsebino

Juri Muri v Afriki pleše ogrel mlado občinstvo

V Domu na Vidmu smo na naše povabilo gostili glasbeno – plesno predstavo Juri Muri v Afriki pleše v izvedbi Plesnega teatra iz Ljubljane. Predstavo so si ogledali učenci od 1. do 4. razreda OŠ Antona Žnideršiča in OŠ Dragotina Ketteje, otroci iz Vrtca Antonina in otroci iz starejših skupin Vrtca Jožefe Maslo.

Juri Muri v Afriki je zgodba v verzih pesnika Toneta Pavčka in govori o fantu, ki se ne mara umivati, pobegne v Afriko in spozna pomen zunanje, predvsem pa notranje lepote, ki tke pristne prijateljske vezi. Izšla je v obliki slikanice, ki jo je ilustrirala Marjanca Jemec Božič.

Predstava Juri Muri v Afriki pleše je jezikovna, glasbena in plesna mojstrovina, odlikujejo jo lutke nenavadnih velikosti in pisanih barv, prvovrstna animacija in vrhunska glasbena spremljava.

Dve polni dvorani zadovoljnih obrazov sta potrdili to, da si tudi naše najmlajše občinstvo želi kakovostnih uprizoritev. Tako jim omogočamo globoko izkustvo umetnosti in razvijamo občutek za lepo in dobro.

Za sofinanciranje stroškov predstave se najlepše zahvaljujemo donatorjem: Irbis d.o.o., Termoplasti – Plama d.o. o., Plama Pur d.o.o. in Teles d.o.o..

Dostopnost