Skoči na glavno vsebino

STORITVE SVETOVALNEGA CENTRA ISTRA V PODPORO DRUŽINAM

V letu 2024 je Občina Ilirska Bistrica podpisala pogodbo s Svetovalnim centrom Istre. Svetovalni center Istre je podporna institucija, ki se odzove pri težavah  otroka, mladostnika in njihovih staršev. Usmerja, svetuje, izobražuje, sodeluje pri razreševanju čustvenih, vzgojnih, vedenjskih, psihosocialnih in učnih motenj, stisk v duševnem zdravju in težav pri odraščanju otrok, mladostnikov ob njihovih starših in skrbnikih.

Na Svetovalni center Istre se lahko obrnete starši sami ali pa že prej poiščete pomoč v svetovalni službi, ki vam bo po potrebi predlagala, svetovala še pogovor z njimi. Za sodelovanje, podporo ali razrešitev dilem lahko center prosimo za pomoč tudi vrtci in šole. 

V okviru sklenjenega dogovora z občino bodo obravnave, diagnostika in svetovanja za naše otroke brezplačne. Psihologinja iz njihovega centra bo prihajala tudi v Ilirsko Bistrico in sicer vsak torek. Obravnave bodo potekale v prostorih Doma na Vidmu, natančneje v prostorih Večgeneracijskega centra (pri zastavah).

Za več informacij se lahko obrnete na svetovalno delavko vaše šole/vrtca ali obiščete spletno stran https://svetovalnicenter.si/, oziroma njihovo FB stran.Na njihovi spletni strani najdete tudi obrazec, preko katerega potekajo prijave na diagnostiko obravnave. Najdete ga na povezavihttps://svetovalnicenter.si/#Obrazec

Svetovalne delavke Občine Ilirska Bistrica

Dostopnost