Skoči na glavno vsebino

Tabor pod zvezdami

Od torka, 12. junija 2018 pa do petka, 15. junija 2018 so otroci iz štirih starejših skupin (Želve, Mravljice, Muce in Krtki) iz Vrtca Jožefe Maslo Ilirska Bistrica in v okviru vrtčevega projekta Gozdna potepanja igralnice v vrtcu zamenjali za travnik, gozd, jaso in zvezdnato nebo.

V teh dneh je namreč za otroke na Pavlici potekal prvi pravi tabor v naravi. Otroci so preživeli dva dni v naravi, spremljale pa smo jih njihove vzgojiteljice.

V idiličnem naravnem okolju so otroci raziskovali gozd in travnik, spoznavali tamkajšnje živalske in rastlinske vrste, iskali skriti škratov zaklad in čudežna praprotna semena, pripravili ognjišče, zakurili ogenj in si na žerjavici sami spekli slastno večerjo, zvečer pa so se opremljeni z naglavnimi svetilkami sprehodili skozi mračen skrivnosten gozd. Otroci so pravzaprav okušali pravo taborniško življenje, največjo preizkušnjo in pustolovščino pa jim je ponudila sama noč, preživeta v šotorih pod zvezdnatim nebom.

Ob tej priložnosti se vzgojiteljice iskreno zahvaljujemo prijazni gesti Rodu Snežniških ruševcev, ki so nam posodili šotore in pomagali postaviti tabor ter vsem vaščanom Pavlice in Lovski družini Bukovca za prijazen sprejem.

Dostopnost