Skoči na glavno vsebino

S POMOČJO STARŠEV UREJAMO IGRIŠČE V GOZDNO IGRALNICO

Skupaj z našim novim vrtcem smo pridobili tudi veliko igrišče, ki je bilo do sedaj precej prazno. Na igrišču smo izvedli že par taborov za otroke, na njem izvajamo razne dejavnosti, pa vendar smo vedno sanjali o tem, da bi bilo bolj gozdnato, da bi imelo več sence, več naravnih igral…

Strokovne delavke smo že nekaj let nazaj sanjale o tem kakšno igrišče si želimo. K sanjanju smo lani povabili tudi otroke. Nastali so načrti sanjskega igrišča. Ker smo vedeli, da sami teh sanj ne moremo uresničiti, smo k delu povabili starše.

Tako je v lanskem letu nastala skupina staršev, katerim smo predstavili naše ideje in s pomočjo katerih smo zarisali načrt do uresničitve naših sanj.

Po tem, ko nam je Občina Ilirska Bistrica uredila odvodnjavanje in nanos kakovostne zemlje, smo začeli z zbiranjem donacijskih sredstev za nakup in zasaditev več dreves.

Preteklo soboto se je zjutraj zbrala skupina staršev in strokovnih delavk. Skupaj smo pod strogim očesom gospoda Vilotiča pripravili vse potrebno za zasaditev dreves. Še pred tem nam je gospod Baša s kopačem pripravil sadilne jame in navozil kakovostno zemljo do igrišča.

Skupaj smo zavihteli lopate, postavili drevesa v sadilne jame, jih dobro podprli in zasuli, da nam bodo že spomladi nudila prvo senco.

Veselimo se že pomladi, ko nas čaka že naslednji sanjski projekt – na igrišču si želimo manjše »igralnice na prostem« – novega skupnega projekta s starši, ki bo razveseljeval otroke in obogatil našo igralnico na prostem.

Iskrena hvala staršem za pripravljenost in obilo dobre volje ob uresničevanju naših sanj.

Za donacije se najlepše zahvaljujemo: zavarovalnici Triglav, Boštjanu Baša s.p., Batista Jožefi, podjetju Atlas oprema, podjetju Barjans, Baša Andreju s.p., podjetju Stadler EML, podjetju Plama Pur, podjetju Breza d.o.o., podjetju Teles, podjetju Ferbit, podjetju Termoplasti Plama, podjetju Frank d.o.o., podjetju transport Janežič, podjetju LES3.

Dostopnost